Bursa da altyapı yapan firmamız öm -ka,,05367795775,, olarak devam etmektedir.Altyapı işleri firmamızın 2000 yılından beri Bursa da hizmet vermektedir. Evinizin giderleri eskimiş sürekli tıkanıyorsa,eviniz işyeriniz yaşam alanlarınız farketmez su alıyorsa duvarlarda nemlenme varsa tamda doğru yerdesiniz. Hepsi nin cevabı size bir telefon kadar yakın.05367795775 ,,,7/24 arayın,ücretsiz keşif yapıyoruz. Bursa kanalizasyon hizmeti giderleriz de sıkıntı varsa yeniliyoruz bütün ekip ve ekipmanlarımızla tam kadro hizmetinizdeyiz.Biz gömdüğümüz beton toprağın altında kalsa bile hakkıyla yapıyoruz işinizi vere bilirsiniz. DRENAJ YAPIM VE ANLAM VE ANLATIMI
Topraktaki su uzaklaştırılmadığı takdirde bina üzerine hidrostatik basınç uygulamaya başlar. Binalar bu basınç sebebiyle su ve nemin olumsuz etkilerine maruz kalır. Bina taşıyıcı sistemlerini olumsuz etkileyen sular kolon içlerinde korozyona sebep olur. Korozyondan etkilenen demir donatı genişler, kendisini saran betona baskı uygulamaya başlayarak hem kendisinde hem de betondan dökülmelere sebep olur. Bu dökülmeler yapının statik durumunu bozar, binanın kullanım ömrünü kısaltır ve binanın depreme karşı dayanıklılığını azaltır. Ayrıca, su alan binalar içerisinde yaşayan insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyen küf, rutubet, mantar . organik maddelerin oluşumuna sebep olur. Tüm bu olumsuzlukların giderilebilmesi için binaların uygun bir drenaj sistemleri ile korunması gerekmektedir.
Dış Drenaj Nedir
Dış Drenaj Nasıl Yapılır
Bina çevresindeki toprak temel kotuna inene kadar kazılarak uygulama yapılacak duvar ve bina temeli açığa çıkartılır.
Açığa çıkan duvar yüzeyi kirden ve tozdan temizlenir. Açığa çıkan duvar ve temel kısımlarında korozyon oluşmuşsa, korozyona uğrayan kısımlar sökülüp, ortaya çıkan demir donatı tel fırça yardımıyla temizlenir. Temizlenen bölgeye korozyon önleyici harç uygulanır.
Onarımı işlemi tamamlandıktan sonra yüzeylere ez az 3,00 mm. kalınlıkta, 1 kat membran uygulaması yapılır.
Membran uygulanan bölgelerin üzeri 3 cm kalınlıkta ve 16 dansite ısı yalıtım levhası ile kaplanır.
Hazırlanan drenaj hattının tabanına 5-10 cm çakıl serilip, üzerine 100 mm PVC drenflex drenaj boruları döşenir. Döşenen borular hat boyunca uzatılıp uygun bir su giderine bağlanır.
Oluşturulan drenaj hattının üzeri kazı sırasında çıkartılan toprakla doldurulup kapatılır.
Drenaj uygulaması tamamlandıktan sonra bina etrafına blokaj yapılarak, sökülen kaplamalar tekrar döşenir veya yeni bir kaplama yapılır.
İç Drenaj Nedir
İç Drenaj Nasıl Yapılır
Eğer temelin durumu uygun ise kuyular drenaj boruları ile birbirine bağlanır.
Duvar yüzeyi belli aralıklarla delinerek, duvara gelen su ve nemin yapılacak kanala ulaşması sağlanır.
Duvar önüne tuğla örülür. Daha sonra tuğla ile duvar arası, kanal şeklinde harçlanarak ve su toplama kuyusuna bağlantıları yapılır.
Ana toplama kuyusunda toplanan su, bağlanan dalgıç pompa yardımıyla uygun bir yere tahliye edilir.
Kuyuların üzeri sac veya beton kapak ile kapatılır.
Sonradan örülen tuğla duvarın üzerine sıva ve boya uygulaması yapılarak işlem tamamlanır.